Tel: +36 62 235 105

Mobil: +36 30 631 2822

Webáruház ügyfélszolgálat

Vásárlási feltételek

Kérjük látogatóinkat, hogy internetes oldalaink használatát megelőzően olvassák el használati feltételeinket, valamint az adatvédelmi tájékoztatónkat!

 

Jelen tájékoztatást  Megrendelő a regisztráció során tudomásul veszi és elfogadja!

 

Bevezetés
A jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet, vonatkozó valamint a hatályos egyéb jogszabályok figyelembe vételével készült.

Jelen Általános Szerződési Feltételek nem örök érvényűek, az abban foglaltak a piaci, gazdasági, társadalmi és jogszabályi környezet változása miatt  változhatnak.

Hódmezővásárhely  2018. 05. 17.

 

Üzemeltetői adatok

A www.amengineparts.com webáruházat Albert László e.v, a továbbiakban eladó, üzemelteti.

 

Cégnév: Albert László e.v.

Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Kutasi út 40

Adószám: 45400241-2-26

EU adószám: HU45400241

Cégjegyzékszám: Cg. 00031177

Szerződés nyelve: Magyar

Elektronikus ügyfélszolgálat: info@amengineparts.com

Telefonos ügyfélszolgálat/fax: 06-62-235-105

Megvásárolható termékek köre

A www.amengineparts.com webáruházában belsőégésű motorok alkatrészeit, szerszámokat, kiegészítőket vásárolhat meg. Webáruházunkban található termékválaszték nem teljes kínálatunk, további termékek után érdeklődjön telefonon vagy e-mailben. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

Rendelési információk

 A webáruházban történő barangoláshoz, nézelődéshez valamint a szöveges tartalmak megtekintéséhez regisztráció szükséges.  

Regisztrált ügyfelünkké válhat, ha a regisztráció menüpontban megjelenített űrlapot kitölti, majd az általunk automatikusan küldött aktiváló levélben jóváhagyja regisztrációját. Ügyeljen arra, hogy e-mail címét helyesen adja meg, mert az aktiváló levél erre a címre fog érkezni és későbbiekben ezzel az e-mail címmel tud bejelentkezni.

Az áruházban feltüntetett árak bruttó árak. Az árakat minden esetben nettó és bruttó összegben is feltüntetjük.  Az árakat az eladó előzetes bejelentés nélkül változtathatja. Eladó minden tőle telhetőt megtesz a webáruházban megjelenő adatok pontosságának biztosítása érdekében, azonban nem vállal garanciát az itt megjelenő árak pontosságáért, valamint az adatok, a beszállító vagy rajta kívül álló okok miatt történő, előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Rendelés:

Vásárló a teljesen és maradéktalanul kitöltött regisztrációjával tud webáruházunkban rendelni. A Vásárló által megadott adatok alapján készítjük el a regisztrációt, amelyről e-mailben értesítést kap.  Ezen e-mail aktiválása után nyílik lehetőség rendelésre.

A rendelés menete:

1.         A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba. Az áruházban található cikkek mellett a „Kosárba” gomb megnyomásával kerül a termék a kosárba. Ez még nem minősül rendelésnek.

2.         A „Kosár tartalma”  gombra kattintva betekinthet a kosár tartalmába. Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a "vissza" gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A "törlés" gombra ("X" piktogram) kattintva törölheti a tételt. A mennyiséget a darabszám felülírásával változtathatja meg.

3.         A "Kiszállítás módja" pontban több lehetőség közül választhat;

     a, futárszolgálattal a megadott címre kiszállítva:

             Ha a Vásárló által megrendelt termék az eladónál vagy beszállítójánál raktáron található, úgy a termék 48-72 órán belül leszállításra kerül. Ettől eltérő szállítási határidő esetén telefonos vagy e-mailes tájékoztatást adunk. 

 Webáruházunk megrendeléseit a GLS Hungary, az Innight csomagszállító társaság illetve a Magyar Posta Zrt MPL futárszolgálata teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg.

     b, személyes átvétel telephelyünkön.

     c, „központban beállított”

          A regisztráció során meg lehet adni a kívánt szállítási módot, amit később automatikusan felkínál a webáruház.

4.         A "fizetés módja" pontban nyílik lehetőség a fizetési mód kiválasztására , mely lehet: Utánvétel, Előre utalás vagy „központban beállított”.

utánvét:

a,         készpénzes fizetés a futárnak

A megrendelés ellenértékét utánvéttel a házhoz szállítást végző futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen, a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan:

Ha utánvétes fizetéssel akar vásárolni, kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, ha a csomag átvételekor ki tudja fizetni a futárnak!

b,        előre utalás:

Előreutalás esetén a megrendelés házhoz szállítását a teljes vételár számlánkra történő beérkezését követően kezdjük meg.

Banki előreutalás esetén a következő adatokat kérjük megadni:

Kedvezményezett neve: Albert László e.v..

Kedvezményezett számlaszáma: K&H 10200184-28113555-00000000

Megjegyzés: Kérjük, ide írja be az e-mailben kapott visszaigazoláson szereplő megrendelés sorszámát.

c,        központban beállított:

Kérjük azon ügyfeleinket, akikkel egyedi megállapodást kötöttünk, ezt a menüpontot válasszák.

5. A megrendelés következő lépése a "Küldés" gombra kattintva indítható el. Előtte még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet megrendelésével.

A Vásárló tudomásul veszi, hogy a megrendelés pillanatában közötte és az  Eladó között adásvételi szerződés és szállítási szerződés jön létre.

 

6.         A vásárló E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.

Rendelés feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 16 óra 45percig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik az azt követő napon kerül feldolgozásra.

A rendszerünk automatikus visszaigazolás küld a megrendelés elfogadásáról és annak részleteiről. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő, vagy megtagadott teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

 

Garancia

A többször módosított az 1959. évi IV törvény a Polgári Törvénykönyvről szóló, valamint  Az egyes fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003 IX.22 számú kormányrendeletben álló rendelkezések az irányadóak.

A termékekre 12 hónap garanciát vállalunk. Termék meghibásodása esetén a terméket számlával együtt kell eljuttatni Albert László e.v.. telephelyére. Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.  A garancia(jótállás) feltételei, mivel a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem volt biztosítható:

·       az alkatrész maga

·       vásárlást igazoló számla

·       a beszerelést igazoló számla, rajta feltüntetve a beszereléskor a km állás.

·       garanciális jegyzőkönyv kitöltése

·       a gépjármű forgalmi másolata

·       szerelői szakvélemény

 

Elállási jog

Az áru átvételétől számított 14 naptári napon belül a rendelt áruk visszaküldhetőek, hivatkozva a távollévő felek között szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) kormányrendeletre.  A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja Önnek, hanem a termék szemrevételezésének lehetőségét, ugyanúgy, ahogyan arra az üzletben vásárolt termékek esetében is módja van. A bejelentés történhet telefonon, személyesen és írásban (postai levél, e-mail). Az áru Eladóhoz való visszajuttatásának költsége a Vásárlót terheli.

A Vásárlót nem illeti meg az elállási jog, ha: a termék, külön kérésére lett előállítva, vagy egyedi rendelésre lett rendelve. A Vásárlónak kiemelten figyelni kell az áru épségére, annak állagát gondos gazdaként megóvni. A nem rendeltetésszerű használatból keletkező károkat a Vásárló állja, melynek mértékét az Eladó állapítja meg. A csomagolásában sérült termékeket, ha azok nem újra eladható állapotban vannak, nem tudjuk  visszavenni. A beépített termékeket baleset biztonsági szempontból semmilyen formában nem áll módunkban visszavenni. Amennyiben a megvételt követően használatba vette a terméket, már nem állhat el a vásárlástól. Az Eladó részére visszaküldött csomagokat sem utánvéttel sem portósan nem áll módunkban visszavenni, átvenni.

Kérésre cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról. Amennyiben az elállási jog a vásárlót megilleti, a termék vételárát a visszaérkezést követő harminc napon belül Albert László e.v. vásárló által megadott bankszámla számra visszautalja.

 

Adatvédelmi tájékoztató

 

 Az Albert László e.v. (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

 

Adatkezelés biztonsága

 

Az adatkezelő a kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljon. Ha szükséges adott esetben végrehajtja az adatok álnevesítését és titkosítását, valamint fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet is biztosítja, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását vissza lehet állítani.

 

 Az adatkezelő intézkedést hoz annak biztosítására, hogy a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező természetes személyek kizárólag az adatkezelő utasításának megfelelően kezelhessék az adatokat.

 

 Az adatkezelő címe: 6800, Hódmezővásárhely, Kutasi út 40.

 Az adatkezelő elérhetősége: 0662235105; info@amengineparts.com

 

 Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

2013. évi V. törvény: A Polgári Törvénykönyvről,

2000. évi C törvény: A számvitelről szóló törvény,

2012. évi I. törvény: A munkatörvénykönyvéről,

Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú rendelete.

 

A törvények itt olvashatók: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

 

FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK:

 

Személyes adat:

 

A természetes személyre vonatkozó bármely információ, amely alapján azonosítható a személy közvetett vagy közvetlen módon – név, többi személyi adat, helymeghatározás, online azonosító vagy természetes testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, szociális jellemzők alapján.

 

Személyes adatok különleges kategóriái:

 

 A természetes személy származása, politikai véleménye, vallási, világnézeti meggyőződése, szakszervezeti tagságra utaló adatok, valamint a szexuális életre, a szexuális irányultságra, az egészségügyi állapotra vonatkozó adatok.

 

Alapvető szabály, hogy ezen adatok kezelése tilos. A jogszabályok kivételeket határoznak meg. A munkahelyi egészségügyi vizsgálatok, a munkavégzés képességének felmérése, orvosi diagnózis felállítása, mely személyes adatokat csak olyan szakember kezelhet, aki a jogszabályokban meghatározott szakmai, titoktartási kötelezettség hatálya alatt áll.

 

Nyilvánosságra hozatal: Az adat bárki számára történő hozzáférhető tétele.

 

Adat megjelölés: Az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából.

Adat zárolás: Az adat azonosító jelzéssel ellátása a további kezelés vagy végleges korlátozás céljából.

 

EGT-állam: Az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá azaz állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és Tagállamai, valamint az Európai Gazdasági térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján EGT-ről szóló megállapodásban részes állam polgáraival azonos jogállást élvez.

 

Harmadik ország: Minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

 

Adatvédelmi incidens: Személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása.

 

Adatkezelés: Az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége. Különösen az adatok gyűjtése, rögzítése, rendszerezése, tagolása, tárolása, átalakítása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, betekintése, közlése, továbbítása vagy egyéb módon hozzáférhetővé tétele, nyilvánosságra hozatala, korlátozása, törlése, megsemmisítése.

 

Érintett: Azon természetes vagy jogi személyek, akiknek a a vállalkozás bárminemű személyes adatát kezeli. /munkavállaló, webáruházat használó vagy az üzletet személyesen felkereső ügyfél /

 

Adatkezelő: A vállalkozás és annak vezetése - jelen esetben Albert László e.v. (továbbiakban vállalkozó) -, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit meghatározza. Ezt jelen szabályzatban rögzíti.

 

Adatfeldolgozó: Az a természetes vagy jogi személy, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Az adatfeldolgozó biztosítja, hogy az adatvédelmi tisztviselő ( amennyiben szükséges kijelölni ) a személyes adatok védelmével kapcsolatos összes ügyben megfelelő módon és időben bekapcsolódjon.

 

Adatvédelmi tisztviselő: Az adatkezelő biztosítja, hogy az adatvédelmi tisztviselő feladatainak ellátásával kapcsolatban utasításokat senkitől ne fogadjon el, mivel közvetlenül az adatkezelő – a vállalkozás– legfelsőbb vezetőségének tartozik felelősséggel. Az adatvédelmi tisztviselő más feladatokat is elláthat, azonban biztosítani kell, hogy e feladatokból eredően ne fakadjon összeférhetetlenség.

 

Címzett: Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmú szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amelyekkel a személyes adatokat közlik.

 

Adatállomány: Az egy nyilvántartó rendszerben kezelt adatok összessége.

 

Adatfeldolgozás: Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

 

Adat megsemmisítés: Az adatokhoz vagy adatokhoz tartozó adathordozók megsemmisítése és végelegesen hozzáférhetetlenné tétele.

Adat továbbítás: Ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.

 

Adattörlés: Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy helyreállításuk többé nem lehetséges.

 

Adatzárolás: Az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele.

 

Harmadik fél: Az a természetes vagy jogi személy, aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval.

 

Nyilvántartási rendszer: A személyes adatok bármely módon tagolt állománya, amely meghatározott ismerévek alapján hozzáférhető.

 

Érintett hozzájárulása: Az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilvánítása, amelyet nyilatkozatban vagy a megerősítést más módon kifejezi.

 

Tiltakozás: Az érintett nyilatkozata, amellyel a személyes adatainak kezelését kifogásolja és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

 

Genetikai adat: a természetes személy örökölt vagy szerzett genetikai jellemzői, amely az érintett személytől vett biológiai minták elemzésének eredménye.

 

Egészségügyi személyes adat: Az érintett egészségi állapotára vonatkozó olyan adatok, amelyek információt hordoznak, az érintett múltbeli, jelenlegi vagy jövőbeli testi vagy pszichikai egészségi állapotáról.

 

A természetes személyekre vonatkozó olyan személyes adatok is, amelyek az egyénnek 2011/24/EU Európai Parlamenti és Tanácsi irányelvben említett egészségügyi szolgáltatások céljából történő nyilvántartásba vétel vagy ilyen szolgáltatások során gyűjtöttek.

 

 

 

 Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

 

 Az érintettek köre: regisztrált felhasználók

 

 A kezelt adatok köre: a regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: Név, Elérhetőség (telefon, email), Szállítási cím, Számlázási cím

 

 Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése és számlázás.

 

 Az adatok megismerésére jogosult lehetséges ADATFELDOLGOZÓK:

Az Adatkezelő a szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan számos esetben adatfeldolgozókat is igénybe vesz.

 

Az adatfeldolgozók rendszereiben kezelt személyes adatok tekintetében az adatfeldolgozó saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók. A vállalkozás minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az adatfeldolgozók a részükre továbbított személyes adatokat a jogszabályoknak megfelelőn kezelje, és azokat a vállalkozás által meghatározott célra használja fel.

 

Az Albert László e.v. külső adatfeldolgozókat vesz igénybe az alábbi feladatok ellátására:

 

Könyvelés

Szállítást végző futárszolgálatok

Jogi tanácsadás

Web tárhely szolgáltatás, rendszergazda feladatok

Weboldal karbantartás, fejlesztés

Vállalt irányítási rendszerkarbantartás, fejlesztés, számlázás

Online fizetés szolgáltatás

 

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges SZEMÉLYEK:

 

- Az Albert László e.v. kereskedelmi és szállítmányozási munkatársai.

- Alvállalkozók (pl.: a szállítást végző cégek munkatársai). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat a törvény (2013. évi V. törvény: A Polgári Törvénykönyvről,

2000. évi C törvény: A számvitelről szóló törvény, 2012. évi I. törvény: A munkatörvénykönyvéről, Európai Parlament és a Tanács 2016/679. számú rendelete) adta kereteken belül kezelik.

 

 Az adatkezelés IDŐTARTAMA: a Számviteli törvényben előírtak szerint az adatok megőrzésre kerülnek.

 

Az adatkezelés FAJTÁI:

 

a, Webáruházban történő regisztráció, rendelés:

 

A vállalkozás a webáruház használatával, regisztráció alkalmával, szerződéskötéskor a következő adatokat kérheti el, amiket a törvény adta kereteken belül kezel.

 

Az adatok kérésének célja a webáruházba bejelentkezettek azonosítása, jogosultságainak, kedvezményeinek biztosítása, ellenőrzése, korábban megadott adatainak - szükség szerinti - módosítása, megrendelés leegyszerűsítése, ügyfél élmény javítása, a létrejövő szerződésből adódó feladatok jogszerű teljesítése.

 

Az adatok kezelése az érintett önkéntes hozzájárulása jogcímén történik.

 

Az adatkezelés időtartama az érintett kérésére történő törléséig történik, kivéve azokat az adatokat, amik a kiállított számlákra kerültek, mert a vonatkozó számviteli jogszabályi előírások alapján legalább 8 évig megőrzendőek.

 

 A kezelt adatok:

 

Felhasználó név ( webáruház regisztráció )

Jelszó ( webáruház regisztráció )

E-mail cím

Telefonszám

Számlázási név

Számlázási cím

Adószám

Szállítási cím

Gépjármű adatok ( típus, rendszám, alvázszám, motorszám )

 

b, Árajánlat kérés:

 

A vállalkozás árajánlat kérése esetén a következő adatokat kérheti el, amiket a törvény adta kereteken belül kezel.

 

Az adatok kérésének célja az ügyfél minél pontosabb tájékoztatása, kedvezményeinek biztosítása, az árajánlat elfogadása esetén az abban foglaltak teljesítése.

 

Az adatok kezelése az érintett önkéntes hozzájárulása jogcímén történik.

 

Az adatkezelés időtartama az érintett kérésére történő törléséig történik, kivéve azokat az adatokat, amik a kiállított számlákra kerültek, mert a vonatkozó számviteli jogszabályi előírások alapján legalább 8 évig megőrzendőek.

 

A kezelt adatok:

 

E-mail cím

Telefonszám

Számlázási név

Számlázási cím

Adószám

Szállítási cím

Gépjármű adatok ( típus, rendszám, alvázszám, motorszám )

 

c, Személyes vásárlás az üzletben:

 

A vállalkozás személyesen az üzletben történő vásárláskor, szolgáltatás igénybevételekor a következő adatokat kérheti el, amiket a törvény adta kereteken belül kezel.

 

Az adatok kérésének célja az ügyfél minél pontosabb kiszolgálása, kedvezményeinek biztosítása, a létrejövő szerződésben foglaltak teljesítése.

 

Az adatok kezelése az érintett önkéntes hozzájárulása jogcímén történik.

 

Az adatkezelés időtartama az érintett kérésére történő törléséig történik, kivéve azokat az adatokat, amik a kiállított számlákra kerültek, mert a vonatkozó számviteli jogszabályi előírások alapján legalább 8 évig megőrzendőek.

 

 A kezelt adatok:

 

E-mail cím

Telefonszám

Számlázási név

Számlázási cím

Adószám

Szállítási cím

Gépjármű adatok ( típus, rendszám, alvázszám, motorszám )

 

d, Telefonközpont üzemeltetés, beszélgetések rögzítése:

 

A vállalkozás 62/233-962; 62/221-575; 62/235105; 30/6312822; 30/6417946 telefonszámaira beérkező és kimenő hívásai során az érintettek telefonszáma (esetenként neve) rögzítésre kerül a telefonkönyvben.

 

Az adatkezelés célja az ügyfelek kiszolgálásának javítása, hívó beazonosítása, nem fogadott hívások kezelése és a felmerülő vitás kérdések rendezése ( hibás teljesítés ).

 

 Az adatok kezelése az érintett önkéntes hozzájárulása, arra utaló magatartása, a hívás folytatása vagy befejezése alapján történik.

 

Az Albert László e.v. a telefonbeszélgetéseket NEM rögzíti és nem tárolja.

 

A kezelt adatok:

 

Név

Telefonszám

 

e, Cookie-k ( sütik ) a weboldalon:

 

 Az Albert László e.v. által működtetett http://www.amengineparts.com/ weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a Szolgáltató a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem.

 

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg az Érintett részére külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. Az Érintett a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti az Érintett számára, hogy a Network Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

 

A letiltást követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól.

Adatkezelés célja a felhasználói élmény javítása, honlap látogatottság mérése, webanalitika készítése.

 

Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul a weboldalra történő látogatáskor a cookie kezelési szabályzat elfogadásával.

 

Az adatkezelés ideje az érintett fél böngészőjének beállításainak módosításáig történik. A legtöbb böngésző „segítség” menüpontjában található leírás a cookie beállítások módosításáról ( letiltás, bekapcsolás ).

 

A weboldalon alkalmazott cookie-k:

 

Átmeneti (session) cookie: a session cookie-k az Érintett látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a Szolgáltató Honlapja hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.

Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t is használ a Szolgáltató a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.

Jelszóval védett munkamenethez használt cookie.

Bevásárlókosárhoz szükséges cookie.

Biztonsági cookie.

Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.

 

Elérhetőségük: www.google.com/analytics

 

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

 

f, Online kártyás fizetés:

 

A vállalkozás a rendelés menete folyamán az érintett által választott online kártyás fizetés lebonyolításához külső adatfeldolgozó szolgáltatását veszi igénybe.

 

Az adatok kérésének célja az érintett által választott fizetési mód biztonságos lebonyolítása.

 

Az adatok kezelése az érintett önkéntes hozzájárulásával történik az online kártyás fizetési mód kiválasztásával.

 

Az adatok kezelésének ideje a törvényben meghatározott ideig történik.

 

A kezelt adatok:

 

Kártya típus, lejárat

Rendelés ID

Pénznem, összeg

Nyelv

Fizetési ID

 

g, Hírlevél küldés:

 

Az adatok kérésének a célja a címzett teljes körű általános vagy személyre szabott tájékoztatása a vállalat legújabb akcióiról, szolgáltatásairól, termékeiről.

 

Az adatok kezelése önkéntes hozzájáruláson alapul a „Hírlevélre” történő bármelymódú feliratkozással.

 

Az adatok rögzítésének ideje a hírlevélre történő leiratkozás megtörténtéig történik. Leiratkozni a hírlevelek alján lévő leiratkozó linkre kattintással lehet.

 A kezelt adatok:

 

Név

E-mail cím

 

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

 

 Bármikor kapcsolatba léphet a vállalkozással az alábbi jogai gyakorlása érdekében:

 

A hozzáférési jog alapján az adatkezelésre vonatkozó információk, valamint a feldolgozott adatairól tájékoztatást kaphat és másolatot kérhet;

Kérheti pontatlan adatainak helyesbítését vagy a befejezett adatok kijavítását (helyesbítéshez való jog);

Joga van személyes adatainak törlését kérni, továbbá ahhoz is, hogy a személyes adatai nyilvánosságra kerültek a törlési iránti kérelmet más adatkezelők részére is továbbítják;

Joga van kérni az adatkezelés korlátozását (adatkezelés korlátozásához való jog);

Joga van személyes adatait általánosan használt olvasható formátumban megszerezni ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére;

Joga van az adatkezelés ellen tiltakozni (tiltakozáshoz való jog);

Joga van a hozzájáruláson alapuló adatkezelésnél hozzájárulását bármikor visszavenni. (Ez a megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja);

Joga van a felügyeleti hatóságnak panaszt tenni;

Kérelem alapján tájékoztatást kérhet a kezelt adatok köréről adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről; Adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és annak címzettjéről;

Kérheti személyes adatainak helyesbítését, ha az a valóságnak nem felel meg;

Kérelmére, ha az érintett jogos érdekeit sérti, úgy az adatok zárolását kérheti.

 

Az érintett tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha:

 

a személyes adatok kezelése, továbbítása kizárólag az adatkezelő vagy adat átvevő jogának, jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Kivéve, ha az adatkezelést törvény rendeli el.

Személyes adatfelhasználása közvetlen üzletszerzés, közvélemény kutatás vagy tudományos kutatás céljaira történik.

 

A tiltakozás jogának gyakorlását az érintett vonatkozásában törvény biztosítja, az érintett jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat.

Ha az adatkezelő érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogait megsérti, úgy sérelemdíjat követelhet, ha kárt okoz, akkor azt köteles megtéríteni.

 

 A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

 

 Ha korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy e-mailben kezdeményezheti.

 

 Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

 

 Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

 

Panasztételhez való jog:

 

Ha az érintett úgy ítéli meg, hogy személyes adatainak kezelése megsérti a hatályos adatvédelmi szabályait, jogos érdekeit jogában áll a nemzeti ADATVÉDELMI és információs hatóságnál panaszt tenni.

 

Kártérítéshez való jog:

 

A vállalkozásköteles megtéríteni azt a vagyoni vagy nem vagyoni kárt, amelyet a GPDR, a GPDR-rel összhangban elfogadott, jogi aktusok megsértésével követett el az adatkezelő.

 

ADATVÉDELMI INCIDENS

 

Az adatvédelmi incidenst a vállalkozó késedelem nélkül, de legkésőbb 72 órával bejelenti az illetékes felügyeleti hatóságnak. Ez alól kivétel, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságára.

 

A bejelentésben ismertetni kell az incidens jellegét, az érintettek kategóriáit hozzávetőleges számát. Közölni kell a további tájékoztatást, kapcsolattartó nevét és elérhetőségét, valamint ismertetni kell az incidensből eredő valószínűsíthető hátrányos következményeket.

 

 A vállalkozás nyilvántartja, az adatvédelmi incidenst, feltünteti az ehhez kapcsolódó tényeket azok hatásait és az orvoslásban tett intézkedéseket.

 

 Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személy jogaira vonatkozóan, a vállalkozáskésedelem nélkül tájékoztatja az érintetett az incidensről.

 

Az érintetett nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek egyike teljesül:

 

Az adatkezelő megfelelő védelmi intézkedéseket hajtott végre és ennek hatására a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné tették az adatokat.

Olyan további intézkedések bevezetésére került sor, amelyek biztosítják az érintettek jogait.

A tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé.

 

Szerzői jog

Az áruházban található adatokat szerzői jog védi. Jelen szerzői jog a rendszerben található összes adatra, hozzárendelésre és képre vonatkozik. Bármely más rendszerbe, sem közvetve sem közvetlenül nem használható. A webáruház kereteiben nyújtott tartalmak teljes mértékben jogtiszták, vagy azok az Albert László ev. saját szellemi termékei.

A webáruházban található tartalmak minden ismert felhasználási módjára, így különösen a tartalmak digitális és nem digitális többszörözésére, terjesztésére, nyilvános előadására, nyilvánossághoz való közvetítésére, harmadik fél részére felhasználási jog átadása Tilos.

 

Fogyasztói jogviták

 

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 

Europai Online Vitarendezési Platform

Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Lehetősége van regisztráció nélkül telefonon vagy e-mailben is panaszt tenni:

Nemzeti kapcsolattartó pont – Magyarország

Budapest Krisztina körút 99 H-1016 Tel : 06-1-1488-2033, e-mail: onlinevita@bkik.hu

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül.

A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt. Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.

 

•Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Név: Csongrád Megyei Békéltető Testület

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszám: (62) 554-250/118 mellék

Fax: (62) 426-149

Név: Dékány László, Jenei Zoltán

E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

A magyarországi békéltető testületek listáját itt találja: http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/bekeltetes.html

 

•Panasztétel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

•Panasztétel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

Telefonszám: +36 1 459 4800

Fax: +36 1 210 4677

Vagy az illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetősége mely az alábbi linken érhető el: http://www.nfh.hu/magyar/informaciok/elerheto/teruleti

 

•Bírósági eljárás kezdeményezése

 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Albert Műhely Hódmezővásárhely     Mobil: +36 30 631 28 22     Tel.: +36 62 235 105

Minden jog fenntartva, Albert Műhely 2014